Da var 5 slitsome, men morsome dager i Torsby unnagjort. Mye god trening ble gjort….og litt framgang har det da vært i sommer. Litt uvant med snø under skia så tidlig i sessongen, men jeg skal si at det var både gøy og nyttig.
Vi startet samlingen på onsdag ettermiddag med testløp opp hovfjellet – og jeg må si at det er det værste jeg har opplevd. Det var bratt og skikkelig ekkel asfalt der rulleski rulla dårlig. Må si jeg var heftig sliten på toppen der ja… I tillegg til to meget såre hæler. Jeg kjente jeg hadde gnagsår etter 2km og blemmene sprakk vell sånn 3km utti løpet….og da var det fremdeles 2,5 lange km til toppen. Disse ble jo veldig betenet utover samlingen, men fikk rensa og plastra godt så fikk jeg da gjennomført de fleste øktene med god stil.
Torsdag var en rolig skøyteøkt i tunnelen på programmet, før vi hadde en rolig økt på rulleski m/skyting + litt lett styrketrening. Fredag var det en ny økt i tunnellen, men denne gangen klassisk, før vi hadde en i3 intervall m/skyting på beina. Lørdag var det en ny skøyteøkt i tunnellen og så en rolig økt på beina med litt styrketrening. Søndag hadde vi en kombinasjonsøkt på 2 timer….først skøyting og så klassisk.

Som egen evaluering over teknikken så må jeg si at jeg er ganske stabil i skøyting, muligens heva meg litt fra i fjord – spesielt i padling til begge sider. I klassisk sliter jeg litt mer, og har en ganske stor jobb å gjøre før vinteren kommer, men jeg har da aldri vært noe spesielt god i klassisk….så det er vell ikke så rart at man sliter mer i denne stilarten på de første øktene på snø.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende